Cildinizdeki Gözeneklerden Kurtulma Yolları

Cildinizdeki Gözeneklerden Kurtulma Yolları

Yazının devamında uygulayacağınız bu basit karışımlarla hem cildinizi temizleyebilir hem de daha sıkı gözeneklere sahip olabilirsiniz. Unutmayın ki daha sıkı gözenekler daha temiz bir cilt demektir.Sağlıklı görünüm sizi daha çekici ve göz alıcı bir görüntüye dönüştürecektir.Her zaman cildiniz ilk günkü gibi tertemiz ve pürüzsüz olmasını istiyorsnız aşağıdaki uygulamaları harfi harfine uygulayınız.Sağlıklı görünüşler için kolay gelsin.


-1 şişe maden suyu, bir tatlı kaşığı papatya yağı ve 2 tatlı kaşığı alkolsüz gül suyunu karıştırarak bir pamuğa dökün ve yüzünüze uygulayın.

-Gözeneklerinizi kirden arındırmak için bir tencerede su kaynatın. Daha sonra suyu ocaktan alarak başınızın üstüne bir havlu atın ve buharı yüzünüzü yakmayacak uzaklıkta yüzünüze tutun. Bu şekilde 3 4 dakika bekledikten sonra bir havluyu limonla ıslayın ve bir dakika da bu havluyu yüzünüzde bekletin. Ardından da yüzünüzde yarım dakika buz gezdirin. Buhar cildinizi kirden arındırırken, limon suyu ve buz sıkılaşmasını sağlayacaktır.

-Gözenekleri sıkılaştırmak için başka bir yöntem; yarım kase yoğurda bir salatalık rendeleyin ve üç çay kaşığı kaymak ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yedirin ve 5 dakika beklettikten sonra soğuk su ile temizleyin.

-Fondöten kullanımınızı en aza indirmek ve daha çok su bazlı fondötenler kullanmak da cildinizin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Trans yağlar tüketmemeye çalışın ve her hafta mutlaka yüzünüze bir peeling uygulayarak cildinizi ölü deriden arındırın.

-Makyajınızı temizlemeden asla uyumayın ve taze balık tüketiminizi arttırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder