Bitkilerin Bilinmeyen Şifaları

Bitkilerin Bilinmeyen Şifaları

Günümüzde daha çok alternatif tıp olarakta bilinen bitkilerden yararlanılıp tedavi edici bu bitkiler geçmişten edinilen bilgiler ışığında uygulanılmaktadır.Tarihsel açıdan bakıldığında, ilkel dönemlerin vazgeçilmezi olan ve fazlasıyla kutsal kabul edilen şifalı bitkiler, günümüzde yerini tıp ve bilime bırakmıştır. Ama aslında günümüzde kullanılan tıp ve bilim teknolojileri, şifalı bitkilerden akla hayale gelmeyecek kadar fazla derece de faydalanıyor.
İlkel zamanlarda kullanılan birçok yöntemin, tıp ile arasında sadece tıbbı makinelerin ürettiği birkaç kapsül ve hap bulunmaktadır. Yani, şu anda faydalandığımız tıbbi yardımların çoğu geçmişte “deneme yanılma yöntemi” ile günümüze daha sağlıklı ve güvenilir bir tıp dalı oluşmasına adeta ışık tutmuştur.
Ülkemizde ise şifalı bitkiler, genelde “aktarcı” diye bahsedilen bir iş kolu tarafından halka sunuluyor. Şöyle bir aktarcıya giriş yaptığımızda, bizi büyük harflerle “ kolesterol, kalp hastalığı, tansiyon, şeker” gibi günümüzün en revaçta sağlık sorunlarına adeta bir set duvar örmesi ile övünülen türlü türlü bitkiler bizi karşılıyor. Her birinin üstünde yazan kağıda göre hepsinin en az 2-3 adet hastalığa iyi geldiğini görebiliyoruz. Karşımızda ise adını bile duymadığımız dernek ve odalardan çalışma belgesi almış bir satıcımız var. Ama bazılarına soracak olursanız; bunlar sadece emperyalizmin daha büyük bir tüketim toplumu oluşturma çabasından başka bir şey değil. Düşünsenize; yüzyıllar önce hastaya şifa, dertliye deva olup kutsal sayılan bir bitki, günümüzde süslenip, püslenerek, şifasını kolay ve doğal yoldan arayan masum insanın önüne bir podyum mankeni gibi çıkarılıyor. Şimdi böyle düşünen insanda bir yerde haksız değil tabii ki. Ne kadar kutsal değerler ayaklar altına alınmış gibi olursa olsun, sonuçta her insan kendi derdine düşmüş. Senin kutsal değerlerinle ilgilenecek konumda değil.
Her neyse, günümüzde şifalı bitkiler yerini hastane kuyrukları ve sağlık sigortalarına bırakmış olsa da, geçmişte faydasını görmüş ve büyüklerinden gördüklerini uygulamaya çalışan ellerde yaşatılmaya devam ediyor. Ne kadar toplumda “koca karı ilacı” olarak adlandırılsa da nesiller boyunca yaşatılmaya ve sürdürülmeye devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder