Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Genelde pasta türlerini çok severiz.Pasta çeşitlerini bir günde bitirmek gerek ama bu verilen,paylaştığım tarif gerçekten yaptığınızda anlayacaksınız.Muhteşem tadının yanında aynı zamanda bayatlamaması, belli bir süre de olsa taze kalması hepimiz için iyi olduğunu sanıyorum! sizde bu bayatlamayan pastanın tarifini öğrenmek için yazının devamına bakınız.
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
tuz, 1 çay kaşığı şeker
1 adet yumurta
un
Hazırlanışı
Maya ve şekeri yoğurma kabında ılık su dökerek eritin. Sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ile hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatın. Kalın bir örtü ile sıcak kalmasınına olanak sağlayacak bir şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlenmeye bırakın. Hamurunuzun mayası geldiğinde istediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, isterseniz üzerine susam dökebilir, içerisine peynir ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder