Hangi yiyecekler Migreni Tetikliyor?
Bazı besinler, yiyeceklerdeki katkı maddeleri ve diğer bileşenler migren ataklarına
neden olabiliyor. Doktorlar özellikle titremin içeren gıdaların migreni
tetiklediğini belirtiyor. Magnezyum bakımından zengin olan besinlerin
ise migren ağrılarını önleyici özellikleri bulunuyor.Migreni tetikleyen
besinlerin öğrenilmesi ve migrenle yaşamanın kolaylaştırılması yaşam
kalitenizi arttırmak
için oldukça önemli. Son zamanlarda geliştirilen
bir test tekniğiyle kişinin belli yiyeceklere olan duyarlılığı
ölçülebiliyor. Bu da hangi yiyeceklerden daha çok kaçınması gerektiğini
bize gösteriyor. Sayacağımız yiyecekler başlıca migren tetikleyici
yiyecekler olarak görülüyor.
Süt ve süt ürünleri, un, maya, yumurta bu listenin başında geliyor.
Olgunlaşmış peynirler, alkollü içecekler, şarküteri ürünleri,
sakatatlar, konserve ve turunçgiller, tavuk ve et suyu tabletleri, kuru
meyve içeren ekmekler ve bazı baklagiller özellikle de kuru fasulye,
mercimek ve soya ürünleri de listede yer alıyor. Liste bu şekilde uzayıp
gidiyor ve bu uzun listeye tamamen uygun bir diyet içine girmek ise
neredeyse imkansız görünüyor. Hastaların migreni tetikleyici yiyecekleri
öğrenmek yerine migrenlerinin nedenini öğrenmeli ve bu neden üzerine
tedavi olmaları gerekmektedir. Bu yiyecekler sadece tetikleyici boyutta
olduğu için tüketilmemesi migreni yok etmez.Migreninizin kökenine
yönelik tedaviler görürseniz önceden hiç tüketemediğiniz yiyecekleri
rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Çikolata dikkat ettiyseniz migreni tetikleyen yiyecekler arasında sayılmamıştır. Son zamanlarda yapılan araştırmalara
göre migren atakları öncesinde kişi tatlı tüketme ihtiyacı hissetmekte
ve tatlı yedikten sonra ağrılarının başlamasını da çikolata ve ya tatlı
tüketmesine bağlamaktadır. Bu yanlış kanı son yapılan araştırmalar
sonucu çürütülmüştür. Aynı şekilde kahve de birçok kişide baş ağrısına
sebep olmamaktadır. Aksine bazı kişilerin kahve tüketmesi baş
ağrılarının kesilmesine de sebep olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder